Arkisto  »  Arkiston käyttö  »  Kuvagalleria  »  Näyttelyt  »  Lahjoitukset  »  Linkit    


Aineistokokoelmat

Siirtolaisuusinstituutin arkistossa oli vuoden 2015 alussa pääasiassa lahjoituksina saatuja aineistoja yhteensä yli 1000 henkilöltä ja yhteisöltä. Huomattava osa aineistosta on digitoitu ja työn edetessä yhä suurempi osa siitä tulee saataville tämän verkkosivuston kautta. Voit ladata aineistoja alla olevien linkkien kautta.

Verkkosivustoltamme ladattavat digitaaliset aineistot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Aineistoa julkaistaessa on aina mainittava lähteenä Siirtolaisuusinstituutin arkisto (HUOM! lehtileikkeissä lähteeksi: Turun yliopiston yleisen historian oppiaine) ja lähdeluettelossa on lisäksi ilmoitettava aineistokokoelman tunnus (esim. Ark:no 007/1985).

Yleisviiteluettelot

Kuvaluettelot

Voit ladata kuvaluettelot alla olevilla linkeillä. Tiedostot ovat excel-muodossa (.xls) ja tarvitset niiden lukemiseen Excel- tai Open/Libre Office -ohjelman. Tiedoston sisällä voit tehdä hakuja näppäinyhdistelmällä CTRL+F. Valitse ensin etsittävä sarake/sarakkeet klikkaamalla sarakeotsikkoa.
1. Afrikka 7. Iso-Britannia 13. Tanska
2. Australia 8. Norja 14. Venäjä-Neuvostoliitto
3. Kanada 9. Ranska 15. Muu Eurooppa
4. Latinal. Amerikka 10. Ruotsi 16. Suomi
5. Yhdysvallat - USA 11. Saksa  
6. Uusi-Seelanti 12. Sveitsi  

Muut luettelot

 

 

Noin 300 kirjeen näytekokoelma Pohjois-Amerikan ja Suomen välillä tapahtuneesta siirtolaisten kirjeenvaihdosta. Se on vain pieni osa Siirtolaisuusinstituutin yli 15 000 kirjeen kokoelmasta, joka koostuu pääasiassa "amerikankirjeistä".

Lähes 800 näytettä siirtolaisuutta käsittelevästä yli 23 000 lehtileikkeestä 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä 1960-luvun lopulle. Näytteet ovat Suomi-Seuran keräämästä lehtileikekokoelmasta. Siirtolaisuusinstituutti ja aineiston omistava Turun yliopiston yleisen historian oppiaine ovat yhteistyössä digitoineet leikekokoelman vv. 2011-2014.

Yli 5000 näytekuvaa Siirtolaisuusinstituutin n. 22 000 kuvaa käsittävästä kuva-arkistosta. HUOM! Gallerian kuvat ovat matalaresoluutioisia (72 dpi).

Siirtolaisuutta käsitteleviä suomen- ja englanninkielisiä tutkimuksia ja muita julkaisuja 1800-luvulta alkaen

Puhtaaksikirjoitettuja siirtolaisuuteen liittyviä uutisia ja artikkeleita suomalaisista sanomalehdistä 1850-luvulta 1910-luvulle.

Digitoituja Suomen virallisia siirtolaisuustilastoja 1800-luvun loppupuolelta alken.

 

Siirtolaisuusinstituutin verkkogalleria sisältää esimerkkejä Siirtolaisuusinstituutin kuva-arkistosta.

Kuvien käyttöoikeus

WWW-sivustomme kuvagalleriassa olevia matalaresoluutioisia kuvia (72dpi) voi käyttää ilmaiseksi yksityisiin tarkoituksiin. Jos tilaat kuvagalleriassa olevia kuvia, käytä tilattaessa ao. kuvan numeroa tai nimeä.

Käyttäessäsi kuvia johonkin julkaisutarkoitukseen tulee sinun ostaa kertakäyttöinen kuvankäyttöoikeus Siirtolaisuusinstituutin verkkokaupasta. Kuvia julkaistaessa on mainittava lähteenä Siirtolaisuusinstituutti. Alkuperäisiä kuvia ei lainata Siirtolaisuusinstituutin ulkopuolelle.

Kun olet sopinut arkistonhoitajamme kanssa, mitä kuvia haluat tilata ja miten ne sinulle toimitetaan, voit maksaa niiden käyttömaksut merkitsemällä verkkokauppaan maksettavien kuvien määrän ja lisäämällä ne sitten ostoskoriin.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös