Nuorena muslimina Suomessa

Kuva: Uwa Iduozee. Graafinen suunnittelu: Tuukka Järventausta ja Issam Abbas Nasser

26.2.2018
Millaista on elää nuorena muslimina Suomessa? Kuinka moninainen identiteetti voi olla? Nuoret pohtivat identiteettejään ja kuulumisen tunnettaan paneelikeskustelussa.

Turun kaupunginkirjaston Studiossa järjestetään perjantaina 2. maaliskuuta klo 16.00–18.00 paneelikeskustelu Nuorena muslimina Suomessa. Keskustelussa eri taustaiset nuoret kertovat miltä elämä näyttää tämän päivän Suomessa heidän silmin katsottuna.

Keskustelun juontaa opettaja Zahra Al Take ja panelisteina on moninainen joukko nuoria. Osana keskustelua esitetään nuorten tekemä video, jossa he kertovat arjestaan.

Paneelikeskustelu on osa Siirtolaisuusinstituutissa esillä olevan Numur – Islam ja minä -näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttelyssä joukko muslimitaustaisia nuoria pohtii voimavarojaan ja vahvuuksiaan taiteellisen osallistumisen keinoin. Tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Näyttely on osa Koneen Säätiön rahoittamaa Nuoret muslimit ja resilienssi -tutkimushanketta Helsingin yliopistossa ja se toteutetaan yhteistyössä Globaalinuoret ry:n, Nuorten Muslimien Foorumi ry:n ja Siirtolaisuusinstituutin kanssa.

Paikka ja aika:

Turun kaupunginkirjasto, Studio
Linnankatu 2, Turku
pe 2.3. klo 16.00–18.00

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös