Siirtolaisuusinstituutissa vietetään Maailman pakolaispäivää

15.6.2018
Siirtolaisuusinstituutissa järjestetään yleisölle avoin Maailman pakolaispäivän tapahtuma keskiviikkona 20.6., klo 17–19.

Maailman pakolaispäivää vietetään 20. kesäkuuta. Vuodesta 2001 lähtien vietettyä päivää juhlistetaan Siirtolaisuusinstituutissa jo kolmatta kertaa. Maailman pakolaispäivän tarkoituksena on muistaa ja tukea heitä, jotka ovat pakotettuja muuttamaan.

Siirtolaisuusinstituutin tämän vuotisen tapahtuman teemana on Rikastuttava kotoutuminen – Enriching integration. Suomen- ja englanninkielisessä tapahtumassa kotoutumista, ja etenkin sen rikastuttavia puolia pohditaan tutkimuksen, kokemusten ja paneelikeskustelun muodossa.

Haluamme tuoda tapahtuman avulla näkyväksi, miten monimuotoisia ja hedelmällisiä kohtaamiset kotoutumisprosessin aikana voivat olla ja kuinka kotoutumista voidaan edistää erilaisin yhteistyön keinoin, tapahtuman järjestäjä, Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Eveliina Lyytinen kertoo.

Pääpuhujana tapahtumassa kuullaan Helsingin kaupunginkanslian kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikön erikoistutkijaa Pasi Saukkosta, joka lähestyy kotoutumista tutkimuksen näkökulmasta. Vuoden pakolaismies Ahmad Hosseini ja Ali Reza Heidari We see you:sta puolestaan kertovat kokemuksistaan turvapaikkaprosessin aikana.

Paneelikeskustelussa pohditaan, kuinka kotoutuminen voi rikastaa elämää, sekä mikä on järjestöjen asema kotoutumisessa. Panelisteina ovat Ronja Kankare, Ahmed Zaidan, Bahaulddin Rawi ja Abolfazi Ebrahimi, paneelin juontaa Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Johanna Leinonen. Tapahtumassa on myös viimeinen mahdollisuus vierailla instituutissa esillä olevassa valokuvanäyttelyssä Mosul – story of hope.

Tapahtuman järjestävät Siirtolaisuusinstituutti, StepEurope ry ja We see you. Tapahtumassa on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa!

Maailman pakolaispäivän ohjelma.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös