Siirtolaisuusinstituutin tausta ja tehtävät  »  Hallinto  »  Pohjanmaan aluekeskus    


Rahastot ja apurahat

Siirtolaisuusinstituutin stipendirahastojen tuotolla tuetaan suomalaisen siirtolaisuuden tutkimusta ja dokumentointia. Apurahat ovat haettavissa vuosittain helmikuussa (1.–28.2.).

Kaarle Hjalmar Lehtisen rahasto

Amerikansuomalainen Kaarle Hjalmar Lehtinen teki joulukuussa 1982 Siirtolaisuusinstituutille 100 000 dollarin lahjoituksen, joka on rahastoitu hänen nimellään. Rahaston tarkoituksena on tukea Suomen, erityisesti Pohjois-Amerikkaan suuntautuneen, siirtolaisuuden tutkimusta sekä instituutin dokumentointi-, tutkimus-, julkaisu-, näyttely- ja kongressitoimintaa.

Niilo ja Helen Alhon rahasto

Floridassa asuva rakennusurakoitsija Niilo S. Alho ja hänen vaimonsa Helen M. Alho lahjoittivat elokuussa 1996 Siirtolaisuusinstituutille 112 500 Yhdysvaltain dollaria nimeään kantavan rahaston alkupääomaksi. Rahaston tarkoituksena on tukea stipendeillä ja muulla tavalla siirtolaisuuden tutkimusta, dokumentointia, julkaisu- ja näyttelytoimintaa sekä kansainvälistä yhteistyötä.

Olavi Koivukankaan rahasto

Olavi Koivukankaan rahastolla tuetaan Suomesta erityisesti eteläiselle pallonpuoliskolle suuntautuneen siirtolaisuuden tutkimusta, julkaisu- ja näyttely- yms. kulttuuritoimintaa.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös