Ohjelma:

  • Toimitusjohtaja Saara Pellanderin avaussanat ja palkinnonsaajan julkistus
  • Palkinnonsaajan puhe: Näkökulmia sukututkimukseen liikkuvuuden tutkimuksena

Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 15.6. klo 12.00

John Morton -palkinto

Siirtolaisuusinstituutti perusti John Mortonin (1725–1777) nimeä kantavan tunnustuspalkinnon vuonna 2010. Morton oli pennsylvanialainen suomensukuinen poliitikko ja yksi Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista.

John Morton -palkinto myönnetään vuosittain muuttoliikkeiden ja monikulttuurisuuden hyväksi tehdystä erittäin ansiokkaasta työstä tai teosta. Palkintoon oikeuttavan teon on liityttävä suomalaiseen tai Suomessa tapahtuneeseen muuttoliikkeeseen. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle. 

Palkinnon saajasta päättää Siirtolaisuusinstituutin hallitus tehtyjen esitysten perusteella. Esityksiä voivat tehdä koti- ja ulkomaiset yksityiset ja yhteisöt. Hallitus voi nimetä palkinnon saajan myös muiden kuin esitettyjen ehdokkaiden joukosta. Palkinnon saaja ja perustelut julkistetaan Siirtolaisuusinstituutin järjestämässä tilaisuudessa. 

Aikaisemmat palkitut

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää