Siirtolaisuusinstituutin kirjastossa on yli 10 000 muuttoliikkeisiin ja etnisyyteen liittyvää luetteloitua julkaisua. Kirjojen lisäksi kokoelmiin sisältyy ulkosuomalaisten eri puolilla maailmaa julkaisemia lehtiä, siirtolaisuutta tai muuttoliikkeitä yleensä käsitteleviä kausijulkaisuja sekä runsaasti pienpainatteita. Kirjastossa on myös ulkosuomalaisten kirjoittamaa kaunokirjallisuutta ja sukututkimusjulkaisuja. Yhä suurempi osa uutta aineistoa käsittelee maahanmuuttoa.

Kirjasto palvelee Siirtolaisuusinstituutin omien tutkijoiden tiedonlähteenä ja avustaa instituutin eri toimintojen tiedonhankinnassa. Kirjasto on avoinna myös ulkopuolisille ja informaatikko opastaa tarvittaessa tiedonhaussa.

Kirjastomme on avoinna yleisölle ma-pe klo 9.00-16.00. Tarvittaessa ole yhteydessä informaatikkoomme. Hänen kanssaan voi myös sopia mahdollisten kirjastovarausten noudoista.

Lainaus ja palautus

Siirtolaisuusinstituutin kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto. Suurin osa kirjaston aineistosta on lainattavissa kotiin; poikkeuksena sanoma- ja aikakauslehdet, tilastot sekä harvinaiset tai hauraat kirjat. Erityistapauksissa henkilökunta päättää, annetaanko materiaali kotilainaan. Aineiston laina-aika on 28 vrk. Lainat voi uusia Volterissa. Kirjaston ei-lainattavaa aineistoa voi käyttää kirjaston tiloissa.

Siirtolaisuusinstituutin kirjastosta lainatut kirjat voi palauttaa vain Siirtolaisuusinstituutin kirjastoon.

Kaukopalvelu

Siirtolaisuusinstituutin kirjaston aineistoja on mahdollista lainata kaukopalveluna. Kaukolainan voi tilata yksityishenkilö tai kirjasto. Tilaus tehdään Turun yliopiston kirjaston kaukopalvelun kautta.

Jäljennepalvelu

Kirjasto toimittaa jäljenteitä omissa kokoelmissaan olevista aineistoista tekijänoikeuslain puitteissa. Jäljenteet toimitetaan joko maksullisina paperiversioina tai ilmaiseksi sähköpostilla.

Ota yhteyttä

Palveluhinnasto

Tietosuojailmoitus.

Digiaineistot
Digiaineistoja koskevat kyselyt ja pyynnöt voi osoittaa seuraaviin osoitteisiin:  Arkistonhoitaja: jarno.heinila@migrationinstitute.fi Toimisto: info@migrationinstitute.fi
Lue lisää
Arkisto
Siirtolaisuusinstituutin arkisto koostuu Siirtolaisuuskokoelmista sekä instituutin omasta virka-arkistosta. Siirtolaisuuskokoelmiin tallennetaan pääasiassa maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen…
Lue lisää
Sukututkimus / Siirtolaisrekisteri
Siirtolaisuusinstituutin kokoelmissa on runsaasti yksilötason tietoja, jotka auttavat jäljittämään ulkomaille muuttaneita suvun jäseniä sekä löytämään tietoja…
Lue lisää
Julkaisut
Siirtolaisuusinstituutti julkaisee sekä laajalle yleisölle että tutkijoille suunnattuja julkaisuja, joissa käsitellään instituutin toimenkuvaan liittyviä aihepiirejä. Näitä ovat…
Lue lisää