Siirtolaisuusinstituutti julkaisee sekä laajalle yleisölle että tutkijoille suunnattuja julkaisuja, joissa käsitellään instituutin toimenkuvaan liittyviä aihepiirejä. Näitä ovat kansainväliset (maahan- ja maastamuutto) ja maan sisäiset muuttoliikkeet, etniset suhteet ja ryhmät sekä muut vastaavat ilmiöt.

Instituutin julkaisut perustuvat avoimeen saatavuuteen, jolloin teokset ovat luettavissa digitaalisessa muodossa ilman erillistä korvausta. Pääasiallisia julkaisukieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Lue julkaisuja

Julkaisumme on koottu vapaasti saataville julkaisuarkisto Doriaan, jossa teoksia on mahdollista selata ja hakea asiasanojen, tekijän tai vuosiluvun mukaan.

Siirtolaisuusinstituutin julkaisuihin

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä Migration-Muuttoliike -lehtemme on luettavissa Journal.fi-palvelussa.

Teoksia voi myös lainata Siirtolaisuusinstituutin kirjastosta sekä suomalaisista tiede- ja muista kirjastoista, tai ostaa verkkokaupastamme.

Uusimmat julkaisut

Muut julkaisut

Omien julkaisujemme ohella

  • tuemme Finnish Yearbook of Population Research ja Nordic Journal of Migration Research -tiedejulkaisuja
  • digitoimme verkkoon saataville vanhoja muuttoliikkeisiin liittyviä kirjoja ja muita julkaisuja
  • Siirtolaisuusinstituutin tutkijat julkaisevat myös muissa tieteellisissä julkaisuissa. Osa näistä julkaisuista on saatavilla ns. rinnakkaisjulkaisuina, jotka ovat lopullista julkaisua edeltäviä versioita.
Julkaisusarjat
Siirtolaisuusinstituutilla on tällä hetkellä neljä keskeistä julkaisusarjaa. Lisäksi julkaisemme myös sarjojen ulkopuolisia teoksia. Lisätietoja julkaisusarjoista ja ohjeet…
Lue lisää
Julkaise meillä
Siirtolaisuusinstituutti julkaisee sekä laajalle yleisölle että tutkijoille suunnattuja julkaisuja, joissa käsitellään instituutin toimenkuvaan liittyviä aihepiirejä. Näitä ovat…
Lue lisää