Siirtolaisuusinstituutilla on tällä hetkellä neljä keskeistä julkaisusarjaa. Lisäksi julkaisemme myös sarjojen ulkopuolisia teoksia. Lisätietoja julkaisusarjoista ja ohjeet käsikirjoituksen tarjoamiseen on koottu sivulle Julkaise meillä.

Instituutin julkaisut perustuvat avoimeen saatavuuteen, jolloin teokset ovat luettavissa digitaalisessa muodossa ilman erillistä korvausta. Julkaisut on koottu vapaasti saataville julkaisuarkisto Doriaan, jossa teoksia on mahdollista selata ja hakea asiasanojen, tekijän tai vuosiluvun mukaan. 

Tutkimus-sarja (2018–)

Vertaisarvoituja tieteellisiä monografioita ja kokoomateoksia sekä väitöskirjoihin perustuvia teoksia.

Tutustu ja selaa Doria-arkistossa

Julkaisuja-sarja (2016–)

Laajalle yleisölle tai tutkijoille suunnattuja tutkimusraportteja, tieteellisiä monografioita, kokoomateoksia, väitöskirjoja, selvityksiä ja oppikirjoja.

Tutustu ja selaa Doria-arkistossa

Raportit (2019–)

Laajalle yleisölle tai tutkijoille suunnattuja raportteja, selvityksiä, työpapereita ja vastaavia.

Tutustu ja selaa Doria-arkistossa

 

Migration-Muuttoliike (1974–)

Tutkimusta popularisoivia artikkeleita, muita artikkeleita, kolumneja, kirja- ja tapahtuma-arvioita sekä Siirtolaisuusinstituutin kuulumisia. 

Tutustu ja selaa Journal.fi -palvelussa

 

Aikaisemmat julkaisusarjamme

Siirtolaisuusinstituutti on julkaissut monipuolisesti niin suomen-, ruotsin-, kuin englanninkielisiä tutkimuksia, erikoisjulkaisuja sekä kaunokirjallisia teoksia vuodesta 1974 lähtien muun muassa seuraavissa julkaisusarjoissa:

Rinnakkaisjulkaisut
Siirtolaisuusinstituutin tutkijat julkaisevat myös muissa tieteellisissä julkaisuissa. Osa näistä julkaisuista on saatavilla ns. rinnakkaisjulkaisuina, jotka ovat lopullista julkaisua…
Lue lisää
Julkaise meillä
Siirtolaisuusinstituutti julkaisee sekä laajalle yleisölle että tutkijoille suunnattuja julkaisuja, joissa käsitellään instituutin toimenkuvaan liittyviä aihepiirejä. Näitä ovat…
Lue lisää