Siirtolaisuusinstituutti julkaisee sekä laajalle yleisölle että tutkijoille suunnattuja julkaisuja, joissa käsitellään instituutin toimenkuvaan liittyviä aihepiirejä. Näitä ovat kansainväliset (maahan- ja maastamuutto) ja maan sisäiset muuttoliikkeet, etniset suhteet ja ryhmät sekä muut vastaavat ilmiöt.  

Mikäli teoksesi käsittelee muuttoliikkeitä ja niiden seurauksiin liittyviä kysymyksiä, on Siirtolaisuusinstituutti oikea paikka sen julkaisemiseen. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia kirjoittajia ja kirjantekijöitä.

Julkaisukieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Erikseen sovittaessa myös muut kielet ovat mahdollisia.

Instituutin julkaisut perustuvat avoimeen saatavuuteen, jolloin teokset ovat luettavissa digitaalisessa muodossa ilman erillistä korvausta. Toimittamalla teoksen/artikkelin meille julkaistavaksi, antaa instituutille samalla oikeuden julkaista sen välittömästi saataville Open Access sekä painettuna että verkkoversiona digitaalisessa muodossa CC-BY-4 lisenssillä. Tämä tarkoittaa, että muut saavat kopioida, välittää, levittää ja esittää tekijän-oikeuksiisi kuuluvaa teosta sekä sen pohjalta tehtyjä muokattuja versioita teoksestasi vain, jos he mainitsevat nimesi alkuperäisenä tekijänä.

Lisää julkaisuprosessista, kirjoitusohjeemme ja lomake, jolla julkaisuehdotuksen voi meille lähettää löytyy alempaa.

Kaikki julkaisemiseen liittyvät kysymykset ja julkaisuehdotuslomake lähetetään osoitteeseen si-julkaisut@utu.fi.

Siirtolaisuusinstituutin neljä keskeistä julkaisukanavaa ovat:

1. Tutkimus-sarja

Tutkimus – Forskning – Research -sarjassa julkaistaan vertaisarvoituja (JUFO1) tieteellisiä monografioita ja kokoomateoksia sekä väitöskirjoihin perustuvia teoksia. (Ks. julkaisuprosessi > vertaisarviointi) Kustannuspäätöksen tekee Siirtolaisuusinstituutin toimitusjohtaja sarjan toimituskunnan suosituksesta. Sarjan teokset voivat olla pituudeltaan 100-250 sivua.

Tutkimus-sarjalle on myönnetty Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus.

Sarjassa noudatetaan Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointiohjeita, Suomen tiedekustantajien liiton vertaisarviointiohjeita ja Julkaisufoorumin tasoluokitteluperusteita. Julkaisusarja täyttää myös Suomen Akatemian avoimen julkaisemisen vaatimukset.

Tutkimus-sarjan toimituskunta

Saara Pellander, toimitusjohtaja, dosentti, Siirtolaisuusinstituutti, puheenjohtaja

Markku Mattila, vanhempi tutkija, dosentti, Siirtolaisuusinstituutti

Peter Kivisto, professori, Augustana College, USA

Pirkko Pitkänen, professori, dosentti, Tampereen yliopisto

Tomas Hanell, vastaava tutkija, Siirtolaisuusinstituutti

Marja Tiilikainen, tutkimusjohtaja, dosentti, Siirtolaisuusinstituutti

 

2. Julkaisuja-sarja

Julkaisuja – Publikationer – Publications -sarjassa julkaistaan monenlaisia laajalle yleisölle tai tutkijoille suunnattuja teoksia, kuten tutkimusraportteja, tieteellisiä monografioita, kokoomateoksia, väitöskirjoja, selvityksiä ja oppikirjoja. Teoksia ei vertaisarvioida, vaan ne käsitellään Siirtolaisuusinstituutissa. Julkaisuja-sarjan teokset voivat olla pituudeltaan 100-250 sivua.

Julkaisuja-sarjan toimituskunta

Saara Pellander, toimitusjohtaja, Siirtolaisuusinstituutti

Markku Mattila, vanhempi tutkija, dosentti, Siirtolaisuusinstituutti

Kirsi Sainio, hallintojohtaja, Siirtolaisuusinstituutti

Marja Tiilikainen, tutkimusjohtaja, Siirtolaisuusinstituutti

Tomas Hanell, vastaava tutkija, Siirtolaisuusinstituutti

3. Raportit

Raportit – Rapporter – Reports -sarjassa julkaistaan monenlaisia laajalle yleisölle tai tutkijoille suunnattuja teoksia, kuten raportteja, selvityksiä, työpapereita ja vastaavia. Teoksia ei pääsääntöisesti vertaisarvioida, vaan ne käsitellään Siirtolaisuusinstituutissa. Raportit-sarjan teokset ovat pääasiassa lyhyitä, alle 100 sivun kirjoituksia ja ne julkaistaan pääsääntöisesti vain sähköisenä, mutta tarvittaessa myös painettuna.

Raportit-sarjan toimituskunta

Saara Pellander, toimitusjohtaja, Siirtolaisuusinstituutti

Markku Mattila, vanhempi tutkija, dosentti, Siirtolaisuusinstituutti

Kirsi Sainio, hallintojohtaja, Siirtolaisuusinstituutti

Marja Tiilikainen, tutkimusjohtaja, Siirtolaisuusinstituutti

Tomas Hanell, vastaava tutkija, Siirtolaisuusinstituutti

4. Migration–Muuttoliike-lehti

Migration–Muuttoliike -lehti rakennetaan vaihtuvan teeman ympärille, jossa on 3-5 tutkimuspohjaista pääartikkelia ja näiden perään tulee käytännön kokemukseen perustuvia tiiviitä ”näkökulma”-puheenvuoroja. Lisäksi lehdessä on mukana yhteistä teemaa taustoittava ”Horisontti” -asiantuntijakirjoitus sekä ”Tulevaisuuden tekijät” -osio. Jälkimmäinen tarjoaa alustan nuorille lupauksille nostaa esiin kiinnostavia ja relevantteja näkökulmia teeman ympäriltä. Lehteen otetaan mukaan myös kirja-arvioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden seurata tuoretta keskustelua muuttoliikkeiden kentällä. Kirjoituksiin ei pääsääntöisesti liitetä ala-, loppu- tai kirjallisuusviitteitä. Tekstin yhteydessä voi mainita tutkimuksia ja muita teoksia sekä tarvittaessa kirjoituksen loppuun voi lisätä lyhyen lähde- ja kirjallisuusluettelon. Kirjoituksia ei vertaisarvioida, vaan ne käsitellään lehden toimituskunnassa. Teema-artikkelin sopiva pituus on 3-7 sivua (n. 7 500–17 500 merkkiä välilyönteineen) ja kirja-arvostelun ja muiden kirjoituksen 1–3 sivua (n. 2 500–7 500 merkkiä välilyönteineen).

MigrationMuuttoliike-lehden kirjoitusohjeet (Journal.fi)

Aikataulu

Nro / aineisto dl / ilmestyy

1             15.03.            toukokuussa

2            15.09.            marraskuussa

Migration–Muuttoliike-lehden toimituskunta

Saara Pellander, toimitusjohtaja, Siirtolaisuusinstituutti, päätoimittaja

Kirsi Sainio, hallintojohtaja, Siirtolaisuusinstituutti, taittaja

Muut toimittajat vaihtuvat numeroittain

 

Kirjoitusohjeet
Julkaisuprosessi
Kirjan julkaisuehdotus LOMAKE

Julkaisusarjat
Siirtolaisuusinstituutilla on tällä hetkellä neljä keskeistä julkaisusarjaa. Lisäksi julkaisemme myös sarjojen ulkopuolisia teoksia. Lisätietoja julkaisusarjoista ja ohjeet…
Lue lisää
Rinnakkaisjulkaisut
Siirtolaisuusinstituutin tutkijat julkaisevat myös muissa tieteellisissä julkaisuissa. Osa näistä julkaisuista on saatavilla ns. rinnakkaisjulkaisuina, jotka ovat lopullista julkaisua…
Lue lisää