Siirtolaisuusinstituutin kirjasto (3 krs.), Hämeenkatu 13, Turku 18.9.2024 klo 18.00-19.30

Kuvaaja: Pertti Nisonen, 2012

Siirtolaisuusinstituutin syyskuun kirjaillassa kirjailija Juha-Pekka Koskinen saapuu kertomaan Tulisiipi-trilogiastaan. Trilogiaan kuuluvat romaanit Tulisiipi, Haukansilmä ja Ukkoslintu, jotka yhdessä muodostavat kiehtovan tarinan amerikansuomalaisesta suvusta. Haastattelijana toimii vastaava tutkija Samira Saramo. Kirjailta järjestetään Siirtolaisuusinstituutin kirjastossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuus alkaa kello 18.00 kahvittelulla. Lämpimästi tervetuloa!

Suomen kirjastosäätiö tukee Siirtolaisuusinstituutin 50-vuotisjuhlavuoden kirjailijailtoja.

“Tulisiipi” on vuonna 2019 ilmestynyt romaani, joka sijoittuu suuren laman aikaiseen Amerikkaan. Tarina seuraa suomalaistaustaista perhettä, joka lähtee etsimään parempaa elämää Neuvosto-Karjalasta, lupaavasta työväen utopiasta. Kirjan keskiössä on Kaarle, nuori mies, jonka vapaudenkaipuu ja unelmat ohjaavat hänen kohtaloaan Neuvostoliitossa, missä hän kasvaa ja löytää pelastuksen lentämisen ja rakkauden voimasta. Kriitikoiden ylistämä ja lukijoiden rakastama “Tulisiipi” on saavuttanut myyntimenestystä ja tunnustusta; se on voittanut Savonia-palkinnon, nimetty Vuoden kirjaksi ja ollut ehdolla arvostetun Finlandia-palkinnon saajaksi.

Vuonna 2021 julkaistu romaani “Haukansilmä” vie lukijat matkalle 1860-luvulle, kun Kuuran perhe päättää jättää taakseen Suomen suuriruhtinaskunnan ja seilaa merten yli Amerikkaan. Vaikeina sisällissodan aikoina he asettuvat asumaan laajoille lännen tasangoille, missä työmahdollisuudet ovat harvassa. Preerian villi luonto ja huhut sen asukkaista herättävät perheen uteliaisuuden, mutta yllättäen perheen poika Yrjö katoaa yön pimeyteen, intiaanien mukana.

Juuri julkaistu romaani, “Ukkoslintu”, taas syventää amerikansuomalaisen Kuuran suvun tarinaa.

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää