Suomen akateeminen yhteisö on seurannut Iranin kehitystä kasvavalla huolella. Muuttoliiketutkijoina tiedämme, osa meistä omasta kokemuksestamme, miten riipivää on diasporayhteisölle, kun tilanne kotimaassa on niin hirveä kuin se on tällä hetkellä niin monelle iranilaiselle. Me muuttoliikkeiden ja etnisten suhteiden tutkijat tuemme ihmisoikeuksia puolustavia tutkijoita ja opiskelijoita sekä Suomessa että Iranissa. Me tutkijayhteisönä tuemme tutkijoiden ja opiskelijoiden akateemista vapautta ja ihmisoikeuksia riippumatta heidän sukupuolestaan, seksuaalisuudestaan, kansallisuudestaan, entisyydestään, rodustaan tai uskonnostaan. Me tuomitsemme niiden ihmisten väkivaltaisen kohtelun, vangitsemisen ja tappamisen, jotka ovat protestoineet Mahsa Zhina Aminin kuolemaa.

Kaikille iranilaisille opiskelijoille ja tutkijoille Suomessa ja ympäri maailmaa: me seisomme rinnallanne ja tuemme protestianne, suruanne, suuttumustanne ja haluanne puolustaa ihmisoikeuksia. Toivomme, että teidän akateemiset yhteisönne ‒ yliopistot, tutkimusyksiköt, opiskelijajärjestöt, kollegat ‒ tarjoavat tukea teille ja kaikille opiskelijoille, henkilökunnalle ja alumneille sekä koko laajemmalle yhteisölle, jota nämä laajamittaiset protestit koskevat. Me tunnustamme niiden iranilaisten tutkijoiden pelon ja huolen, joilla on perhettä ja ystäviä maassa. Muuttoliiketutkijat Suomessa ovat huolissaan iranilaisten naisten turvallisuudesta ja iranilaisten ihmisoikeuksien toteutumisesta. Me kehotamme kaikkia suomalaisia yliopistoja ja yliopistolaisia tarjoamaan solidaarisuutta ja tukea nyt, kun akateeminen vapaus, naisten oikeudet ja ihmisoikeudet ovat uhattuina.

Siirtolaisuusinstituutti & Etnisten suhteiden ja kansainvälisen muuttoliikkeen tutkimuksen seura ETMU ry

Uutiset
Tältä sivulta löydät Siirtolaisuusinstituutin tuoreimmat uutiset. Tapahtumat löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää
Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää