Hälsan-hanke tutkii Suomeen muuttajien terveyttä ja hyvinvointia suomenruotsalaisissa kunnissa. Hankkeen informaatiovideo julkaistaan Siirtolaisuusinstituutin Youtube-kanavalla 26.3.

Pe 26.3.2021 klo 10.00

Väestöryhmien välisistä terveyseroista tiedetään muun muassa se, että suomenruotsalaiset ovat terveempiä kuin suomenkieliset sosioekonomisten, siviilisäädyn ja työllisyyden mukaisten erojen lisäksi. Tästä syystä hankkeessa tutkitaan Suomeen muuttajien terveyttä ja hyvinvointia kaksikielisissä kunnissa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Tavoitteena on selvittää, miten Suomeen muuttaneet voivat suomenruotsalaisissa kunnissa ja eroaako heidän hyvinvointinsa suomenkielisissä kunnissa asuvien hyvinvoinnista.

Tietoa tuotetaan sairaanhoitopiirin henkilöstöille, luottamushenkilöille ja viranomaisille Suomeen muuttaneiden terveydestä ja hyvinvoinnista.

Hankkeessa käytetään Siirtolaisuusinstituutin Cage hankkeen rekisteritietoja ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ”Ulkomailla syntyneiden hyvinvointitutkimus (FinMonik)” –tietoja Suomeen muuttaneiden terveydestä, hyvinvoinnista ja osallisuudesta.

Hälsan-hankkeen informaatiovideo julkaistaan 26.3.2021

Perjantaina 26.3.2021 Siirtolaisuusinstituutin Youtube-kanavalla julkaistava video kertoo enemmän hankkeesta.

Informaatiovideon sisältö:

Johdanto: Projektipäällikkö Magnus Enlund, Siirtolaisuusinstituutti
Hankkeen esittely: Erikoistutkija, dosentti Maili Malin, Siirtolaisuusinstituutti
Kommenttipuheenvuoro: Suomeen muuttaneiden terveyspalvelujen käyttö ja kokemukset Suomen ruotsinkielisissä kunnissa. Tutkimuspäällikkö Hannamaria Kuusio, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Lisätietoa:

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää