Tapahtuma Siirtolaisuusinstituutti, Hämeenkatu 13, Turku 21.2.2024 klo 18.00-19.30

Kuva: Veikko Somerpuro

Anna Soudakova (s.1983) on äidinkielen, sekä ranskan ja venäjän kielen opettaja. Hän asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa Vantaalla. Hän on syntynyt Pietarissa taiteilijaperheeseen. 8-vuotiaana hän muutti vanhempiensa kanssa Turkuun. Soudakovan esikoisromaani
Mitä männyt näkevät kertoi Stalinin vainoihin kadonneiden isoisovanhempien tarinan ja pohjautui Annan isoisän elämään. Kirja oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana vuonna 2020.

Soudakova on rakastanut kirjoja ja kirjoittamista kouluajoista lähtien. Hänen mukaansa siinä, kuinka äänteet yhdistyvät sanoiksi ja sanat tarinoiksi, on taikaa. Hän rakastaa sanoja, jotka maistuvat herkullisilta ja joita yhdistämällä tarinasta tulee laulu.

Kirjailta järjestetään Siirtolaisuusinstituutin kirjaston tiloissa (Turku, Hämeenkatu 13). Tapahtumassa Soudakovaa haastattelee dosentti Ismo Söderling. Aiheena on Varjele varjoani ja Mitä männyt näkevät – kirjat, inkeriläisyys ja Stalinin vainot. Tilasuuteen on vapaa pääsy, joten erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Tilaisuus alkaa kello 18.00 kahvitilaisuudella. Tervetuloa!

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää