Siirtolaisuusinstituutin kirjaston tilat (3 krs.), Hämeenkatu 13, Turku 24.4.2024 klo 18.00-19.30

Kuva: Niclas Mäkelä

Sara Al Husaini (s. 1992) on helsinkiläinen opiskelija, aktivisti, feministi ja ex-muslimi. Hän syntyi pakolaisleirillä Saudi-Arabiassa ja muutti Suomeen vauvana. Hänen esikoisromaaninsa Huono tyttö on omakohtainen tarina kokemuksista, joille ei ole ollut aiemmin sanoja. Huono tyttö on hämmästyttävän rehellinen ja todistusvoimainen kertomus naisen alistamisen ja vaientamisen historiasta. Uskon hylkäämisestä, pakkoavioliitosta, islamilaisesta siveyskulttuurista, vapauden hinnasta ja ennen kaikkea pelottomasta naisesta, joka tahtoo selviytyä ja muuttaa maailmaa. Huono tyttö voitti BookBeatin Vuoden tulokas -palkinnon. Romaani oli ehdolla myös Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ja Savonia-kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Kirjaillassa päästään sukeltamaan kirjaan syvemmälle ja kuulemaan Al Husainin ajatuksia ja kertomuksia kirjan takaa. Tapahtumassa Al Husainia haastattelee tutkimusjohtaja Marja Tiilikainen. Kirjailta järjestetään Siirtolaisuusinstituutin kirjaston tiloissa. Tilasuuteen on vapaa pääsy, joten erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Tilaisuus alkaa kello 18.00 kahvitilaisuudella. Lämpimästi tervetuloa!

Suomen kirjastosäätiö tukee Siirtolaisuusinstituutin kirjailijailtoja.

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää