Siirtolaisuusinstituutin kirjaston tilat (3 krs.), Hämeenkatu 13, Turku 29.5.2024 klo 18.00-19.30

Kuvassa: Sirpa Humalisto & Jarmo Lainio

Kuinka suomen kielen opetus on toiminut Ruotsissa vuosituhannen vaihteen jälkeen, jolloin suomen kielestä tuli yksi kansallisista vähemmistökielistä vuonna 2000? “Jotenkin” on kiltti vastaus. Huolimatta uudesta lainsäädännöstä ja kiinnostuneista opettajista esiintyy suuria haasteita kuten henkilöstöpula, kiertävä toiminta ja vajavaiset opetusympäristöt. Ja yhteys kouluun ja viranomaisiin koetaan usein “kuin tervassa astumiseksi”.

Mutta opettajat palavat halusta välittää ja opettaa. Kirjassa Två steg framåt, Vain yksi askel taaksepäin, suomen ja meänkielen opettajat jakavat kokemuksiaan Ruotsin koulumaailmasta. Myötävaikuttajat tekevät tai ovat tehneet töitä eri opetuksen tasoilla lasten ja nuorten kautta aikuisopetukseen asti. Myös vanhempien osuus ja kiinnostus tulee esille. Kirja on kauttaaltaan kaksikielinen ja sen on toimittanut Sirpa Humalisto ja Jarmo Lainio.

Siirtolaisuusinstituutin järjestämässä kirjaillassa toimittajat Sirpa Humalisto ja Jarmo Lainio tulevat kertomaan ajatuksiaan kirjan takaa. Haastattelijana toimii erikoistutkija Linda Bäckman. Kirjailta järjestetään Siirtolaisuusinstituutin kirjaston tiloissa ja kielenä tilaisuudessa tulee olemaan suomi. Tilasuuteen on vapaa pääsy, joten erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Tilaisuus alkaa kello 18.00 kahvittelulla. Lämpimästi tervetuloa!

Suomen kirjastosäätiö tukee Siirtolaisuusinstituutin kirjailijailtoja.

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää