Osaamisperustainen maahanmuutto väestökehityksen ja alueen elinvoiman vahvistamisessa? Tutkimustuloksia ja kehittämisehdotuksia Seinäjoen kaupunkiseudulle.

Osallistu keskusteluun!

Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina -hanke järjestää tiistaina 15.6.2021 klo 14:00-15:00 kaikille avoimen verkkoseminaarin.

  • Tilaisuudessa tarkastellaan työllistymisen mahdollisuuksia ja esteitä seudulla sekä laajemmin seudun vetovoimaa kansainvälisen työvoiman silmissä.
  • Tilaisuuden ensisijainen tavoite on pohtia kehittämistoimenpiteitä vaikuttavan osaamisperusteisen maahanmuuton ohjaamiseksi seudulle  


Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden niin viranomaisille, asiantuntijoille, työnantajille, kuntalaisille kuin muillekin kommentoida kehittämisehdotuksia sekä käydä keskustelua Seinäjoen kaupunkiseudun opiskelu- ja työperäisen maahanmuuton tulevaisuudesta. Ovatko tavoitteet kohdallaan? Voidaanko maahanmuutolla todella vaikuttaa väestökehitykseen? Onko rohkeutta kokeilla uutta vai onko varminta välttää riskejä? Osallistu seminaariin ja kerro oma mielipiteesi!

SEMINAARIOHJELMA
14:00 – 14:20 Tutkimustuloksia: Seinäjoen kaupunkiseutu kansainvälinen työvoiman silmissä?
Toni Ahvenainen, tutkija | Siirtolaisuusinstituutti

14:20 – 14:40 Kehittämisehdotuksia: Työperäisestä maahanmuutosta ratkaisuja väestökehityksen haasteisiin
Mika Raunio, erikoistutkija | Siirtolaisuusinstituutti

14:40 – 15:00 Avointa keskustelua ja kommentteja yleisöstä: Osaamisperustainen maahanmuutto Seinäjoen kaupunkiseudulla.


ILMOITTAUTUMINEN
Verkossa järjestettävä seminaari on avoin kaikille. Seminaariin ilmoittautuneet saavat sähköpostiin kutsun, joka sisältää linkin seminaariin.

Ilmoittaudu seminaariin osoitteessa: https://bit.ly/3wIO49J

Seminaari järjestetään virtuaalisesti Zoom-etätyöohjelmistoa hyväksi käyttäen. Zoom-ohjelmisto toimii suoraan web-selaimessa eikä seminaaria varten tarvitse asentaa ylimääräisiä ohjelmistoja tietokoneelle.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa seminaariin liittyen, voit olla sähköpostitse yhteydessä tilaisuuden järjestäjiin Mika Raunioon (mika.raunio@migrationinstitute.fi) tai Toni Ahvenaiseen (toni.ahvenainen@migrationinstitute.fi)

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää