Suomalaisten Kesä Juhlakilpailujen osanottajat. New York. 1928.

Siirtolaisuusinstituutin kirjaston seuraavassa tapahtumassa kuulemme, miten suomalaiset siirtolaiset urheilivat ja liikkuivat ulkomailla, toisaalta, millaista on maahanmuuttajiemme tämän päivän urheilu- ja liikuntatoiminta.

Tietokirjailija, Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDON kokoelmapäällikkö Ossi Viita on tutkinut mm. Hannes Kolehmaisen ja Ville Ritolan vaiheita.

Väitöstutkija Eva Rönkön tutkimusaiheena on Sosiaalisia merkityksiä Suomeen muuttaneiden ryhmäliikunnassa. Rönkkö on valmistunut liikunnanopettajaksi Virossa. Valmistumisen jälkeen Rönkkö saapui Suomeen suunnistusvalmentajaksi. Tällä hetkellä hän työskentelee Eläkeläiset ry:ssä vieraskielisten ikääntyneiden liikuntakysymysten parissa.

Vieraita haastattelee dosentti Ismo Söderling.

Kahvitarjoilu

Tervetuloa avoimeen keskustelutilaisuuteen Siirtolaisuusinstituutin kirjastoon! (Hämeenkatu 13, Turku, 3. kerros. Sisäänkäynti Hämeenkadun puolelta)

Vapaa pääsy!

Lisätietoja: katri.kanervo(a)migrationinstitute.fi

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää