Siirtolaisuusinstituutin avoimet tutkijaseminaarit järjestetään hybriditilaisuuksina sekä verkossa että paikan päällä Siirtolaisuusinstituutissa (Hämeenkatu 13, Turku).
Paikan päälle Siirtolaisuusinstituutin luentosaliin mahtuu enintään 40 osallistujaa.

Siirtolaisuusinstituutin avoimessa tutkijaseminaarissa 24.10.2023 klo 14.00-15.30 aiheena on vihapuhe.

Ohjelma:

  • Markku Mattila & Ari Haasio: Vihapuheen topokset: Radikaalin oikeiston vihapuhe suomalaisessa mediassa 1930- ja 2010-luvuilla
  • Hanna Lantto, Yliopistonlehtori, Turun yliopisto: Aggressiiviset tekstit, vihapuhe ja dialogi Turun kielimaisemissa

Markku Mattila, Vastaava tutkija, Siirtolaisuusinstituutti

Mattila on väitellyt Suomen historiasta 1999 (aiheena suomalainen eugeniikka ennen sterilointilakia), Suomen historian dosentti 2003, Suomen historiallisen Seuran tutkijajäsen 2005. Hän on työskennellyt Siirtolaisuusinstituutissa vuodesta 2007 johtaen Seinäjoen yksikköä. Mattilan tutkimusalueita ovat yhteiskuntahistoria, aate- ja oppihistoria, muuttoliikkeet ja niihin kytkeytyvät seikat sekä vähemmistöt.

Ari Haasio, Yliopettaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

FT Ari Haasio työskentelee yliopettajana Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan informaatiotutkija ja historioitsija, jonka mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti informaatiokäyttäytyminen, verkkorikollisuus sekä sosiaali- ja kulttuurihistoria. Haasio on kirjoittanut yli 40 tietokirjaa ja useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita.

Hanna Lantto, Yliopistonlehtori, Turun yliopisto

Lantto on sosiolingvisti, joka on erikoistunut baskin kieleen, kielikontakteihin ja kieli-ideologioihin. Hän valmistui Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi (2008) ja filosofian tohtoriksi (2015). Vuodesta 2016 vuoteen 2019 Lantto työskenteli Itä-Suomen yliopistossa tutkijatohtorina ja ajoittain vierailevana tutkijana Deuston yliopistossa Baskimaassa. Hän aloitti nykyisessä työssään Turun yliopistossa espanjan yliopistonlehtorina elokuussa 2019. Tällä hetkellä Lantto johtaa Emil Aaltosen säätiön rahoittamaa projektia Z-sukupolven kieli-ideologiat: kielenrakennus tekstuaalisena performanssina ja toimittaa kirjaa Turun kielimaisemista.

Ilmoittautuminen:

Ole hyvä ja ilmoittaudu täällä viimeistään 23.10.2023

Tutkijaseminaari järjestetään hybriditilaisuutena. Etäyhteydellä ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki ennen tilaisuutta.

Lisätietoja: linda.backman(a)migrationinstitute.fi

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää