Siirtolaisuusinstituutin 50v. juhlavuoden kunniaksi järjestetty ”Tutkijaseminaari liikkeellä” käynnistyy Seinäjoelta ja juhlistaa samalla Seinäjoen yksikön 30v. juhlavuotta. Seminaarin teemana on ”Maan sisäinen muuttoliike ja aluekehitys – Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaa”. Puheenvuorot pyrkivät tuomaan uusia näkökulmia maan sisäistä muuttoliikettä ja aluekehitystä koskevaa keskusteluun. Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Seinäjoki onkin maan sisäisen muuttoliikkeen kannalta poikkeuksellinen maakuntakeskus, sillä se on kasvanut joka vuosi tasaisesti jo yli seitsemänkymmentä vuotta. Näin ollen Seinäjoki tarjoaa keskustelulle luontaisen ympäristön.

Puheenvuoroissa pureudutaan seuraaviin teemoihin: Miten maan sisäistä muuttoliikettä voidaan ymmärtää perinteisiä veto- ja työntövoimaselityksiä syvällisemmällä tavalla muuttoliikejärjestelmän näkökulmasta? Miten alueellinen resilienssi ja ukrainalaisten vastaanotto liittyvät muuttoliikkeeseen? Miksi maan sisäisellä muuttoliikkeellä on tärkeä merkitys juuri Etelä-Pohjanmaalle? Seminaari keskittyy näihin ja muihin muuttoliikettä ja aluekehitystä läpileikkaaviin kysymyksiin.

Aika: tiistai 13.2.2024, klo 14.00–16.00
Paikka: Seinäjoki Frami B, auditorio 3
Muoto: Hybridi (lähitapaaminen ja Teams)

Seminaarin ohjelma
13:30 Alkukahvit
14:00 Siirtolaisuusinstituutti 50 vuotta ja Pohjanmaan toiminta 30 vuotta, Saara Pellander (Siirtolaisuusinstituutti) & Jaakko Kiiskilä (Seinäjoen kaupunki)
14:15 Muuttoliikejärjestelmä ja resilienssi Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla, Mika Raunio & Toni Ahvenainen (Siirtolaisuusinstituutti)
14:45 Maassamuutolla on tärkeä merkitys myös Etelä-Pohjanmaalle, emeritusprofessori Hannu Tervo (Jyväskylän yliopisto)
15:15 Loppukeskustelu: Etelä-Pohjanmaa, muuttoliike ja tulevaisuus
16:00 Tilaisuus päättyy

Osallistuminen seminaariin
Seminaariin on mahdollista osallistua joko paikanpäällä Seinäjoen Framilla (Kampusranta 9) tai sähköisesti Microsoft Teams -etäohjelmiston avulla. Paikanpäälle saapuneille tarjoamme seminaarikahvit ja pientä purtavaa (aloitus 30 minuuttia aikaisemmin klo 13:30).

Ilmoittauduthan seminaariin etukäteen oheisen linkin kautta viimeistään 12.2.2024. Tutkijaseminaari järjestetään hybriditilaisuutena. Etäyhteydellä ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ennen tilaisuutta.

Ilmoittautuminen

50v. juhlavuoden tutkijaseminaari

Siirtolaisuusinstituutti täyttää 50 vuotta vuonna 2024! Juhlavuoden kunniaksi Siirtolaisuusinstituutin suositut ja yleisölle avoimet tutkijaseminaarit saapuvat vierailulle eri yliopistokaupunkeihin: Seinäjoki, Rovaniemi, Joensuu, Turku, Vaasa, Tampere, Jyväskylä ja Helsinki. Haluamme tuoda tutkijat, tutkimusaiheet ja kiinnostavat keskustelut lähelle sinua. Juhlavuoden ohjelman löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa liikkeellä olevaan tutkijaseminaariin kuulemaan maan sisäisestä muuttoliikkeestä ja aluekehityksestä Etelä-Pohjanmaan kontekstissa!

Lisätietoja: toni.ahvenainen(a)migrationinstitute.fi

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää