Siirtolaisuusinstituutin 50v. juhlavuoden kunniaksi järjestetty ”Tutkijaseminaari liikkeellä” on seuraavaksi Tampereen yliopistolla. Seminaarin aiheena on “Siirtolaisuus, uudet vähemmistöt ja (tulevat) historiat – Kuka tutkii? Kuka tallentaa?”. Tapahtumassa puhujina ovat Anna Rastas ja Wisam Elfadl. Järjestäjinä toimii Siirtolaisuusinstituutti ja Tampereen yliopisto, sosiaaliantropologian oppiaine.

Aika: Tiistai 3.9.2024 klo 14-16.00
Paikka: Tampereen yliopisto, Linna-rakennus, sali K 103 (Kalevantie 5, 33100 Tampere)
Muoto: Hybridi (lähitapaaminen ja Zoom)

Seminaarin ohjelma:
Anna Rastas (yliopistonlehtori, dosentti, Tampereen yliopisto): Afrikkalaisten diasporan historia Suomessa: Tutkimushankkeen lähtökohdista
Wisam Elfadl (kulttuurituottaja, kuraattori): Museot ja yhteisöt
Keskustelu

Osallistuminen seminaariin
Tilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua joko paikanpäällä Turussa tai sähköisesti Zoom -etäohjelmiston avulla. Etäyhteydellä ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki ennen tilaisuutta.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen etukäteen oheisen linkin kautta viimeistään 2.9.2024:
https://q.surveypal.com/Tutkijaseminaari-liikkeella–Tampere-3.9.2024

50v. juhlavuoden tutkijaseminaari
Siirtolaisuusinstituutti täyttää 50 vuotta vuonna 2024! Juhlavuoden kunniaksi Siirtolaisuusinstituutin suositut ja yleisölle avoimet tutkijaseminaarit saapuvat vierailulle eri yliopistokaupunkeihin: Seinäjoki, Rovaniemi, Joensuu, Turku, Vaasa, Tampere, Jyväskylä ja Helsinki. Haluamme tuoda tutkijat, tutkimusaiheet ja kiinnostavat keskustelut lähelle sinua. Juhlavuoden ohjelman löydät täältä!

Lämpimästi tervetuloa tutkijaseminaareihimme!

Lisätietoja:
Anna Rastas
Dr.Soc.Sc., University lecturer
Adjunct professor of social anthropology (Tampere University)
and European ethnology (University of Helsinki)
anna.rastas@tuni.fi
+358 40 1909845
http://www.annarastas.com/

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää