Ulkosuomalaisten suurkuoro kiertää elokuussa Suomea Yli rajojen -konserttikiertueella ja saapuu konsertoimaan myös Turkuun 6.8. Turun tapahtuma järjestetään yhteistyössä Siirtolaisuusinstituutin ja Turun kaupungin kanssa. Tapahtuma on myös osa Siirtolaisuusinstituutin 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Vuoden ulkosuomalaiseksi vuonna 2023 valittu Ulkosuomalaisten suurkuoro tuo yhteen ulkosuomalaisia laulajia eri maista. Aikaisemmin pelkästään virtuaalisesti toiminut kuoro esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä kasvotusten Suomen kiertueellaan.

Turun vierailullaan kuoro konsertoi Sigyn-salissa klo 18 alkaen. Konserttia ennen klo 16:30-17:30 järjestetään lisäksi keskustelutilaisuus ”Yhdessä etänä: Ulkosuomalaistoiminta digitaalisessa ajassa”, jossa kuullaan kuoron johtajien ja jäsenten ajatuksia digitaalisen teknologian käytöstä ulkosuomalaistoiminnassa. Haastattelijana toimii Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Tuire Liimatainen. Keskusteltukielet ovat suomi ja englanti. Lue lisää keskustelutilaisuudesta alta.

Konserttiin ja keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy. Konserttiohjelman voi ostaa ovelta. Tervetuloa!

Aika: Tiistai 6.8.2024
Paikka: Sigyn-sali, Linnankatu 60, 20100 Turku

Aikataulu:
Klo 16.30-17.30: Keskustelutilaisuus ”Yhdessä etänä: Ulkosuomalaistoiminta digitaalisessa ajassa”
Klo 18.00-19.00: Ulkosuomalaisten suurkuoron konsertti

Lisätietoja kuorosta ja kiertueaikataulu ovat nähtävissä täällä. Siirtolaisuusinstituutti on mukana myös Helsingin tapahtuman yhteydessä 8.8. järjestettävässä keskustelutilaisuudessa yhteistyössä Suomi-Seura ry:n kanssa.

Keskustelutilaisuus: ”Yhdessä etänä: Ulkosuomalaistoiminta digitaalisessa ajassa”, ti 6.8. klo 16:30-17:30

Ulkosuomalaisten suurkuoro on ottanut digitaalisen teknologian innovatiivisesti käyttöönsä hyödyntämällä harjoittelussaan Zoom-virtuaalikokousalustaa, mikä samalla mahdollistaa kuorotoimintaan osallistumisen asuinpaikasta riippumatta. Kuoro on julkaissut myös vuonna 2022 levyn “Yli rajojen”, joka koostuu kuorolaisten omista äänitteistä.

Tässä Ulkosuomalaisten suurkuoron Turun konsertin yhteydessä järjestettävässä keskustelutilaisuudessa kuulemme miten Ulkosuomalaisten suurkuoro sai alkunsa ja miten virtuaalista kuorotoimintaa käytännössä toteutetaan. Keskustelemme myös digitaalisten alustojen vaikutuksesta ulkosuomalaistoimintaan suhteessa perinteisiin kasvokkain tapahtuviin kohtaamisiin niin haasteiden kuin mahdollisuuksien kautta. Pohdimme erityisesti, miten digitaalinen toimintaympäristö vaikuttaa laajemmin ulkosuomalaisuuteen identiteetin ja yhteisöllisyyden näkökulmista.

Tilaisuudessa haastateltavina ovat Ulkosuomalaisten suurkuoron johtajat Maria Männistö ja Eva-Christina Pietarinen sekä kuoron jäseniä. Haastattelijana toimii Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Tuire Liimatainen. Tilaisuuden kielet ovat suomi ja englanti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää