Uusi yliopisto, urbaani kylä vai työmarkkinat osaajille? Mikä muuttaisi muuttoliikkeen suuntaa?
– Seinäjoen kaupunkiseudun kehitysehdotukset | Asiantuntijapaneeli

Asiantuntijapaneeli & kaikille avoin verkkoseminaari (Zoom)

Siirtolaisuusinstituutin Seinäjoen yksikkö| Torstai 25.2.2021 kello 13:00 – 15:30

Miten vahvistaa Seinäjoen kaupunkiseudun (K8) sekä laajemmin Etelä-Pohjanmaan veto- ja pitovoimaa työikäisen väestön silmissä rakentaen samalla kestävää tulevaisuutta seudulla? Siirtolaisuusinstituutti on muotoillut ratkaisuja näihin haasteisiin Muuttomoottori -hankkeessa, lähtökohtana muuttajien ja asukkaiden oma ääni. Kaikille avoimessa verkkoseminaarissa hanke esittelee nyt tutkimukseen perustuvia politiikkasuosituksia ja kehitysehdotuksia, joilla pyritään vaikuttamaan työvoiman hakeutumiseen seudulle sekä seudun positiiviseen pitkän aikavälin kehitykseen. Kehitysehdotukset jakautuvat neljään eri teemaan. Niiden esittelyn jälkeen käydään kustakin teemasta keskustelu, jonka avaa lyhyt asiantuntijapuheenvuoro. Paneelin jäsenten ohella myös yleisö voi osallistua keskusteluun ja kommentoida kehittämisehdotuksia omasta näkökulmastaan. Aluekehitykseen ja muuttoliikkeeseen keskittyvän torstai-iltapäivän tarkoituksena on avata keskustelua tulevaisuuden kehityspoluista Seinäjoen kaupunkiseudulla ja etsiä todellisia ratkaisuja väestökehityksen haasteisiin.

SEMINAARIOHJELMA

13:00-13:30 Kehittämisehdotusten esittely: Erikoistutkija Mika Raunio | Siirtolaisuusinstituutti

13:30-13:50 Teema 1: Työmarkkinoiden kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: Tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen | Epanet/TUNI

13:50-14:10 Teema 2: Koulutuksen kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: Johtaja Juha Alarinta | Seinäjoen yliopistokeskus

14:30-14:50 Teema 3: Asuinympäristön, palvelujen ja tapahtumien kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: Professori Ari Hynynen | Epanet/TUNI

14:50-15:10 Teema 4: Lasten ja nuorten kaupungin kehittäminen
Keskustelun avauskommentti: opiskelija Sanna Kantola | SeAMK

15:10-15:30 loppukeskustelu ja yhteenveto

KEHITYSEHDOTUKSET JA ILMOITTAUTUMINEN

Tutustu etukäteen hankkeen laatimiin kehitysehdotuksiin ja niitä taustoittavaan blogi-kirjoitukseen alla olevasta linkistä. Blogin yhteydessä voit jättää myös kommenttisi kehittämisehdotuksista ja osallistua keskusteluun jo ennen tilaisuutta! Blogi-kirjoitus käsittelee muuttoliikkeen rakenteellista perustaa ja uudelleen suuntaamisen mahdollisuuksia. Myös kehitysehdotukset löydät blogista erikseen ladattavina politiikkasuosituksina pdf-tiedostojen muodossa.

Taustoittava blogi-kirjoitus ja hankkeen kehitysehdotukset

Voi myös ilmoittautua suoraan seminaariin klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja täyttämällä ilmoittautumislomakkeen verkossa. Seminaariin ilmoittautuneet saavat sähköpostiin kutsun, joka sisältää Zoom-linkin tapahtumaan.

Ilmoittaudu seminaariin

Verkossa järjestettävä seminaari on avoin kaikille. Voit ilmoittautua seminaariin 24.2. mennessä täyttämällä ilmoittautumislomakkeen verkossa. Seminaari järjestetään virtuaalisesti Zoom-etätyöohjelmistoa hyväksi käyttäen. Zoom-ohjelmisto toimii suoraan web-selaimessa eikä seminaaria varten tarvitse asentaa ylimääräisiä ohjelmistoja tietokoneelle.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa seminaariin liittyen, voit olla sähköpostitse yhteydessä tilaisuuden järjestäjiin Toni Ahvenaiseen (toni.ahvenainen@migrationinstitute.fi) tai Mika Raunioon (mika.raunio@migrationinstitute.fi)

Tervetuloa seminaariin!Seminaarin järjestää Siirtolaisuusinstituutin Seinäjoen yksikkö. Siirtolaisuusinstituutti on muuttoliikkeiden tutkimukseen ja dokumentointiin erikoistunut yksityinen tutkimuslaitos. Instituutti tuottaa tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan, sen muuttoliikkeisiin sekä maahanmuuttoon ja aluekehittämiseen liittyvää akateemista tieteellistä tutkimusta. Tämän lisäksi siirtolaisuusinstituutti julkaisee myös suomalaisten yhteiskunnan historiallisiin muuttoliikkeisiin liittyvää tutkimusta ja ylläpitää suomalaiseen siirtolaisuuteen liittyvää arkistoa sen päätoimipaikassa Turussa. Siirtolaisuusinstituutin rinnakkaistoimipisteet sijaitsevat Seinäjoella ja Vaasassa. (www.siirtolaisuusinstituutti.fi)

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää