Tule mukaan Siirtolaisuusinstituutin 50v ja Varsinais-Suomen Viro-keskus Ry 30v juhlaseminaariin maanantaina 3. kesäkuuta! Seminaarissa pääsevät ääneen tutkijat Mikko Lagerspetz (Åbo Akademi) ja Pihla Siim (Siirtolaisuusinstituutti), Viron Suurlähetystön konsuliosaston johtaja Peeter Püvi sekä Viron monikulttuurisuuden teemavuoden edustajat Eero Raun ja Alena Stadnik.

Ennen seminaaria, klo 14-16, on mahdollista osallistua työpajoihin, joissa keskustellaan asumisesta, työskentelystä ja elämästä kahden maan välillä. Keskusteluja järjestetään viroksi ja suomeksi. Työpajoihin ja seminaariin on mahdollista osallistua joko paikan päällä Siirtolaisuusinstituutissa tai etänä.

Ilmoittauduthan työpajoihin ja seminaariin etukäteen tämän linkin kautta viimeistään 24.5.2024:
https://q.surveypal.com/Virolaiset-Suomessa–suomalaiset-Virossa-3.6.2024/

Aikataulu:
Työpajat klo 14-15.30
Kahvitus klo 15.30-16.00
Seminaari klo 16.00-18.00
Iltaohjelma Viro-keskuksessa klo 18/18.30-
Teatteriesitys Hetk Universumis klo 19.00

Paikka: Siirtolaisuusinstituutti (Hämeenkatu 13, Turku, 3. krs.)
Muoto: Hybridi (lähitapaaminen ja Zoom)

Seminaarin ohjelma:
15.30-16.00 Kahvitus (ja päivän työpajojen posterit tutkittavana)
16.00 Seminaarin avaus: Siirtolaisuusinstituutin toimitusjohtaja Saara Pellander; erikoistutkija Pekka Kettunen
16.10 Viron Suurlähetystön konsuliosaston johtaja Peeter Püvi: Miten virolaiset pärjäävät Suomessa – konsulin kokemuksia
16.30 Mikko Lagerspetz (Åbo Akademi): Suomen virolaiset – matkalla vähemmistöksi
16.55 Pihla Siim (Siirtolaisuusinstituutti): Yhtäläisyyksiä ja eroja: ulkomailla asuvien virolaisten ajatuksia ja kokemuksia paluusta
17.20 Viron monikulttuurisuuden teemavuoden edustajat Eero Raun ja Alena Stadnik: Miten Viro ottaa paluumuuttajat vastaan? Entä muut Viroon muuttajat?
17.45 Keskustelu

Ilta jatkuu Viro-keskuksessa (Vanha Suurtori 3, Turku):
18.30 maljapuhe: Viro-keskus ry:n puheenjohtaja Jouni Elomaa
Suomen Viro-yhdistysten liiton tervehdys: Kirsi Bongwirnso
19.00 Turu Teater: Hetk Universumis, Tene Ruubel ja Kirsi Äyräs

Iltapäivän työpajat, valitse kiinnostava ja tule mukaan keskustelemaan:

1) Bürokraatia ja ametnikega seotud väljakutsed, millega Soomes elavad või töötavad eestlased silmitsi seisavad (eestikeelne töötuba Migratsiooni Instituudis) – puheenjohto/moderointi Annela Liivat, mukana keskustelemassa pääkonsuli Peeter Püvi ja Viron monikultttuurisuuden teemavuoden edustajat Eero Raun ja Alena Stadnik.
(Siirtolaisuusinstituutin kirjastossa)

2) Tööelu ja karjäärivõimalused Soomes elades (eestikeelne töötuba veebis) -puheenjohto /moderointi Märt Vesinurm (etänä), alkuesitelmä Kelli Piksar (etänä), kirjurina ja tulosten raportoijana Tuuli-Emily Liivat (paikalla instituutissa)

3) Mikä Virossa vetää puoleensa? Suomalaisten kokemuksia Virossa asumisesta ja monipaikkaisuudesta (suomenkielinen työpaja Siirtolaisuusinstituutissa). Puheenjohto: Pekka Kettunen, aluksi tervehdys ja alustus Markku Lehtonen: suomalaisten organisaatiot Virossa (etänä Haapsalusta).
(Siirtolaisuusinstituutin salissa; mahdollisuus etäyhteyteen)

Työpajoihin ja seminaariin on mahdollista osallistua joko paikan päällä (Siirtolaisuusinstituutti, Hämeenkatu 13, Turku) tai etänä. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kahvitarjoilu.

Järjestäjät: Siirtolaisuusinstituutti, Varsinais-Suomen Viro-keskus ry ja Virolaisyhdistysten Verkosto Suomessa ry

Seminaarin suojelija on professori Keijo Virtanen, joka toimi Viron kunniakonsulina Turussa ja Varsinais-Suomessa vuosina 2001-2020. Hän oli Siirtolaisuusinstituutin hallintoneuvoston puheenjohtaja vuosina 2000-2021.

Lämpimästi tervetuloa juhlaseminaariin!

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää