Siirtolaisuusinstituutin 50-vuotisjuhlakirja on ilmestynyt

Suomeen on aina tultu, ja täältä on aina lähdetty. Historiastamme löytyy amerikansiirtolaisuutta, ruotsinsiirtolaisuutta, utopiayhteisöjä tropiikista Siperiaan, asutuskolonialismia, paremman elintason etsimistä, huvin vuoksi häipymistä ja pakon edessä lähtöä. Olemme liikkuvaista sorttia maan sisälläkin. Ensin lähdimme maalta kaupunkiin, sitten kaupungista esikaupunkiin. Minne suunta mahtaa kääntyä seuraavaksi?

Siirtolaisuusinstituutti on sen perustamisesta vuonna 1974 lähtien tarkastellut sekä suomalaisten liikkumista maailmalla että Suomeen saapumista. Myös maan sisäiset muuttoliikkeet ja aluekehitys ovat olleet tutkimuksen kohteena.

Käsilläsi oleva instituutin 50-vuotisjuhlavuosikirja on karkkipussivalikoima tarinoita ja kuvia muuttoliikkeestä Suomessa, Suomesta ja Suomeen. Fokus on ennen kaikkea aiheissa, jotka jäävät helposti vahvasti politisoituneen julkisen keskustelun ulkopuolelle.

Saatat löytää kirjasta oman tai sukusi tarinaa vastaavia kertomuksia. Lähtisitkö itse kotiseudultasi seikkailemaan, töitä tekemään vai muuttaisitko pois vasta pakon edessä? Olipa valintasi lähteä, saapua tai jäädä – tervetuloa, tervemenoa.

Osta kirja verkkokaupasta

Valokuvat: Nora Sayyad