Siirtolaisrekisterin pitkäaikainen tallentaja Timo Sutela on kuollut. Vuodesta 2009 asti rekisterimme tietokantaan passitietoja vapaaehtoispohjalta tallentanut Timo tai ”Timppa” oli pidetty työkaveri ja hyvä ystävä, jolla oli aina aikaa ihmisille.

Kemistin koulutuksen omanneen Timon rakkain harrastus oli musiikki ja lähimpien työtovereiden muistoihin jäävätkin aiheen tiimoilta käydyt antoisat keskustelut, kuuntelut sekä leikkimieliset visailut. Jos Timolta kysyi ”Mainitse kolme vasenkätistä kitaristia Porin Jazzeilta”, vastakysymys saattoi kuulua: ”Esiintymis- vai aakkosjärjestyksessä?”. Laaja-alaisen musiikkiharrastuksen lisäksi Timo oli lukutoukka sekä penkkiurheilija. Timo olikin vakituinen kannustaja Siirtolaisuusinstituutin ja Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen perinteisessä pesäpallon haasteottelussa.

Timoa jää kaipaamaan vaimo, kaksi aikuista lasta sekä iso joukko ystäviä ja työkavereita elämän matkalta.

Uutiset
Tältä sivulta löydät Siirtolaisuusinstituutin tuoreimmat uutiset. Tapahtumat löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää
Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää