Siirtolaisuusinstituutin uudistunut Migration – Muuttoliike -lehti

Siirtolaisuusinstituutin lehti on uudistunut sekä ilmeeltään että sisällöltään. Lehdellä on myös uusi nimi Migration – Muuttoliike, ja se ilmestyy sähköisenä kaksi kertaa vuodessa.

Seuraavan Migration-Muuttoliike-lehden teemana on “Taide muuttoliikkeessä / Arts in Migration”. Taiteen avulla on mahdollista kertoa identiteeteistä, kulttuureista ja perinteistä, mutta myös pohtia muuttoliikkeeseen ja uuteen maahan asettumiseen liittyviä merkityksiä. Myös muuttoliiketutkimuksessa taideperustaiset menetelmät ovat kasvattaneet suosiotaan ja tarjoavat tärkeitä välineitä yhteistyöhön ja osallistumiseen.

Lehden tuleva numero 1/2023 tuo yhteen näkökulmia tutkijoilta, taiteilijoilta ja käytännön työtä tekeviltä. Tutkimukseen perustuvien artikkeleiden lisäksi julkaisemme niiden yhteydessä lyhyempiä näkökulmajuttuja. Mikäli olet kiinnostunut kirjoittamisesta, ota mahdollisimman pian yhteyttä ideastasi tulevan teemanumeron toimittajiin: samira.saramo@migrationinstitute.fi tai marja.tiilikainen@migrationinstitute.fi. Juttujen tulee olla valmiina 15.3.2023 mennessä, lehti ilmestyy toukokuussa.

Kirjoituskutsu