Liisa Paavilainen: Maailmanmainiot Mattssonit

Mattssonit Kivennavan Rantakylässä 1924.
Edessä istuvat Leander ja Anna Sofia sekä Emilin lapset Onni Veikko ja Aune. 

Takana kihlattunsa Annan vieressä Arvid, Emilin sylissä tytär Kerttu, vaimo Lyyli sekä Lyylin veljet Eino ja Arvo.

Tarinallinen tietokirja Pohjanmaan ruotsinkielisen suvun vaiheista nälkävuosista peltojen paketointiin. 

Kuuden miehen ja kuuden naisen tie vei Pietarista Bakun kautta Kivennavalle ja Kaliforniaan tai Viipuriin, evakot sijoitettiin Helsinkiin ja Hämeeseen. 

Kovalla työllä ansaittu maallinen omaisuus kasvoi ja katosi, mutta se korvattiin kertomalla selviytymistarinoita, joista kasvoi vahva identiteetti ja hyvä itsetunto. 

Liisa Paavilainen kertoo äitinsä esivanhemmista säilyneitä tarinoita sekä historiallisten tapahtumien vaikutuksista heidän kohtaloonsa.

Kahvitarjoilu

Tervetuloa avoimeen tilaisuuteen Siirtolaisuusinstituutin kirjastoon! (Hämeenkatu 13, Turku, 3. kerros. Sisäänkäynti Hämeenkadun puolelta)

Vapaa pääsy!

Mattssonin suku Kivennavan Rantakylässä 1936
Kuvassa juhlitaan 80-vuotiasta Leander Mattssonia ja hänen Neuvostoliitosta Suomeen palannutta poikaansa Fransia, joka ennen pitkää matkustaa takaisin Kaliforniaan.
Takana: Aune Mattsson, Klara Rosenberg, Kerttu Mattsson. Edessä: Elli, Frans, Leander, Emil, Aili, Lyyli ja Reino Mattsson.

Lisätietoja: katri.kanervo(a)migrationinstitute.fi

Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää
Tapahtumat
Siirtolaisuusinstituutin tapahtumat on koottu tälle sivulle. Uutiset löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää