Päivitys: Kolme jaksoa on ulkona! Löydät ne täältä.

Siirtolaisuusinstituutin podcast-sarjan Tervetuloa, tervemenoa ensimmäinen osa on julkaistu.

Lähtisitkö kotiseudultasi seikkailemaan, töitä tekemään vai muuttaisitko pois vasta pakon edessä? Tervetuloa, tervemenoa kertoo Suomeen tulleiden ja täältä lähteneiden kiehtovia tarinoita ja selittää ilmiöt niiden takana.

Ensimmäisessä osassa Hyvästi köyhät! Suomalaiset massamuuttivat Yhdysvaltoihin paremman elintason perässä kerrotaan amerikansiirtolaisuudesta.

Tyyni Kalervo ja sadattuhannet muut suomalaiset etsivät parempaa elämää Yhdysvalloista 1800-1900-luvuilla. Rautahermoinen Tyyni pisti newyorkilaisessa baarissaan kuriin niin merimiehet kuin huumekauppiaat. Mutta entä ne muut amerikansuomalaiset – millainen oli heidän kohtalonsa, ja mitä yhteistä heillä on tämän päivän maahanmuuttajiien kanssa?

Tarinoita kerää ja asiantuntijoita haastattelee toimittaja Nadja Mikkonen. Podcastin on Siirtolaisuusinstituutille tuottanut Jaksomedia.

Uusia jaksoja julkaistaan lisää noin kahden viikon välein.
Uudet jaksot löytyvät jatkossa mm. täältä. Tiedotamme lisää aina uuden jakson ilmestyttyä.

Tervetuloa kuuntelemaan!

Uutiset
Tältä sivulta löydät Siirtolaisuusinstituutin tuoreimmat uutiset. Tapahtumat löytyvät omalta sivultaan.
Lue lisää
Etusivu
Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa. Erityinen tehtävämme koskee ulkomailla asuvien suomalaisten elämän…
Lue lisää