Tietopalvelut  »  Tilastot  »  Artikkelit ja esitelmät  »  Opintoaineistot  »  Neuvonta  »  Linkit


Kirjasto

Haku Volterista

Haku kirjaston (vanhasta) online-tietokannasta

Siirtolaisuusinstituutin kirjastossa on yli 10 000 muuttoliikkeisiin ja etnisyyteen liittyvää luetteloitua julkaisua. Kirjojen lisäksi kokoelmiin kuuluu ulkosuomalaisten eri puolilla maailmaa julkaisemia lehtiä, siirtolaisuutta tai muuttoliikkeitä yleensä käsitteleviä kausijulkaisuja sekä runsaasti pienpainatteita. Kirjastossa on myös ulkosuomalaisten kirjoittamaa kaunokirjallisuutta ja sukututkimusjulkaisuja. Yhä suurempi osa uutta aineistoa käsittelee maahanmuuttoa.

Kirjasto palvelee Siirtolaisuusinstituutin omien tutkijoiden tiedonlähteenä ja avustaa instituutin eri toimintojen tiedonhankinnassa. Kirjasto on avoinna myös ulkopuolisille ja informaatikko opastaa tarvittaessa tiedonhaussa.

Lainaus

Siirtolaisuusinstituutin kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto. Suurin osa kirjaston aineistosta on lainattavissa kotiin; poikkeuksena sanoma- ja aikakauslehdet, tilastot sekä harvinaiset tai hauraat kirjat. Erityistapauksissa henkilökunta päättää, annetaanko materiaali kotilainaan. Aineiston laina-aika on 28 vrk. Lainat voi uusia puhelimitse tai sähköpostilla. Kirjaston ei-lainattavaa aineistoa voi käyttää kirjaston tiloissa.

Kaukopalvelu

Siirtolaisuusinstituutin kirjasto lähettää kaukolainaksi kokoelmansa kotiin lainattavia aineistoja. Kaukolainan voi tilata yksityishenkilö tai kirjasto. Tilaus tehdään Turun yliopiston kirjaston kaukopalvelun kautta.

Jäljennepalvelu

Kirjasto toimittaa jäljenteitä omissa kokoelmissaan olevista aineistoista tekijänoikeuslain puitteissa. Jäljenteet toimitetaan joko maksullisina paperiversioina tai ilmaiseksi sähköpostilla.

Hinnasto

  • Kopiot A4 0,25 € kpl ja A3 0,60 € kpl + mahdolliset postituskulut

Lasku lähetetään materiaalin mukana. Kadonnut tai vahingoittunut aineisto on korvattava joko vastaavalla kappaleella tai rahallisesti. Palveluhinnasto.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös