Siirtolaisrekisteri
Rekisteriin on tallennettu satojen tuhansien ulkomaille muuttaneiden suomalaisten tietoja. Päätietokannat ovat käytettävissä verkkosivuillamme.
Finna
Kansallisessa Finna-hakupalvelussa on saatavilla Siirtolaisuusinstituutin arkiston alkuperäisaineistoja, kuten kirjeitä ja valokuvia. (HUOM! Arkistoaineiston määrä Finnassa on toistaiseksi vielä pieni, mutta aineistoa lisätään säännöllisesti.)
Doria
Julkaisuarkisto Doriaan on koottu vapaasti saataville kaikki Siirtolaisuusinstituutin julkaisusarjojen teokset, artikkeleja ja esitelmiä henkilöstöltä sekä instituutissa tuotettuja näyttelyitä. Näitä on mahdollista selata ja hakea asiasanojen, tekijän tai vuosiluvun mukaan. Lisäksi vapaasti saatavilla on 1800-1900-luvuilta sadoittain historiallisia ulkosuomalaisjulkaisuja ja kymmenittäin lehtiartikkeleita suomalaisista sanomalehdistä.
Journal.fi
Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehtemme Migration-Muuttoliike on luettavissa Journal.fi-palvelussa.

Digiaineistoja koskevat kyselyt ja pyynnöt voi osoittaa seuraaviin osoitteisiin: 

Arkisto
Siirtolaisuusinstituutin arkisto koostuu Siirtolaisuuskokoelmista sekä instituutin omasta virka-arkistosta. Siirtolaisuuskokoelmiin tallennetaan pääasiassa maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen…
Lue lisää
Kirjasto
Siirtolaisuusinstituutin kirjastossa on yli 10 000 muuttoliikkeisiin ja etnisyyteen liittyvää luetteloitua julkaisua. Kirjojen lisäksi kokoelmiin sisältyy ulkosuomalaisten eri puolilla…
Lue lisää