Rewan Kakil

Taiteilija +358 40 704 9226

Visuaalinen taiteilija

  • Valokuvaus
  • Videokuvaus
  • Ohjaus
  • Muusikko
  • Videoeditointi

 

Esittely

Taiteellinen matkani on vienyt minut Irakin Kurdistanin alueelta nykyiseen kotiini Suomeen, jossa olen omistanut työni tärkeiden yhteiskunnallisten kysymysten valaisemiseen.
Koko urani ajan olen ollut vahvasti mukana syrjintään, pakolaisiin ja laajempiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin liittyvissä projekteissa. Yhteyteni aiheeseen on pelkkää havainnointia laajempi, sillä olen itse kokenut pakolaisten kohtaamat haasteet.

Olen työskennellyt erilaisissa pakolaisiin liittyvissä hankkeissa jo Kurdistanissa, myöhemmin vuonna 2015 minusta on tullut itse yksi pakolaisista.
Kun tulin Suomeen vuonna 2016 niin sanottujen pakolaiskriisien aikana, koin, että pakolaisten itsensä näkökulma puuttui sekä mediasta että politiikasta. Siitä lähtien olen pyrkinyt kuromaan umpeen kuilua etnisten ryhmien ja suomalaisen yhteiskunnan välillä, edistämään ymmärrystä ja muutosta. Näyttelyni, kuten Dreams, Deportation in Finland ja Love Crossing Boundaries, ovat valottaneet pakolaisten ja maahanmuuttajien kokemuksia ja haastaneet vallitsevia kertomuksia.

Hankkeet

Endings – Refuge, Time, and Space (Koneen Säätiö, 2023-2026)

Aiemmat hankkeet ja keskeinen toiminta

Deportation 2022

Love crossing boundaries 2021

Dreams 2016-2017
Valokuvat ja projektin tekeminen perustuivat vapaaehtoisuuteen, mutta myöhemmin se on ollut esillä eri tapahtumissa. Unelma on julkaistu myös kirjassa ”Turvapaikanhaku ja pakolaisuus Suomessa”.

Documentary film: 53 Moons  2015

Documentary film FortyOne 2015 (Unicef)

Music Video: Smile 2014

Music video: Oy Falak by Kazhe Hawta and Mohamad Hawta 2013